Menu

Alles rondom voedsel-leveranciers


Over ons

Alles rondom voedsel-leveranciers

Plofkippen, ekologisch, GMO, superfoods, scharrelvlees, biologisch, sjoemelvlees, anti-oxidanten en vitamines. We horen en lezen steeds meer over gezond en ongezond eten, maar waar komt ons eten nu eigenlijk vandaan? Toen ik, Sharina, op de kaasafdeling van een supermarkt werkte kreeg ik regelmatig vragen over de herkomst van ons eten, maar vaak was ik het antwoord volledig bijster. Op een gegeven moment ben ik mij hierin meer in gaan verdiepen en dat is uitgerust tot mijn grootste hobby. Wie verbouwen en produceren ons voedsel? Wie verkopen dit aan de groothandels en waar halen restaurants, winkels en mensen hun eten allemaal vandaan? Op deze blog wil ik jullie alles laten weten en lezen over onze voedsel-leveranciers.

Categorieën

Recente artikelen

Horeca bestek
17 april 2018

Wereldwijd is er een scala aan horecagelegenheden

Horeca bestek

Wereldwijd is er een scala aan horecagelegenheden waar mensen terecht kunnen voor een hapje of een drankje op het terras bij een lekker zonnetje. Wat ook tot de mogelijkheden behoort is een volledige lunch nuttigen in een horeca gelegenheid. Dit kan een simpele broodmaaltijd zijn tot aan uitgebreide maaltijdsalades. Naast lunch is het natuurlijk ook mogelijk om in een van de vele restaurants uitgebreid te dineren. Daarbij is elk mogelijk gerecht denkbaar. Alle vormen van vlees, vis, groenten en peulvruchten is hierbij te verkijgen. Deze ontbijtjes,lunches, brunches en diners worden allemaal geserveerd op gedekte tafels voor de klant in kwestie.   

Bestek

Wanneer je het bestelde bord eten voor je neus geschoven krijgt, is het natuurlijk van belang om bij die maaltijd te beschikken over het juiste bestek. Het is immers in veel gevallen niet bepaald prettig, handig of hygiënisch te noemen om een maaltijd zonder bestek te nuttigen. In sommige gevallen gebeurt dit natuurlijk wel, zoals bij veel handzaam voedsel het geval is. Neem frietjes met mayonaise bijboorbeeld, of een bord met mosselen die uit de schelp moeten worden gehaald. Beide genoemde gerechten kunnen welliswaar met het bijgeleverde horeca bestek worden genuttigd, maar erg praktisch is dit natuurlijk niet.   

Horeca bestek

In de horeca gelegenheden waar er maaltijden worden geserveerd wordt er steevast gewerkt met zogenoemd horeca bestek van bijvoorbeeld NBService. Dit bestek is speciaal ontworpen voor de horeca. Het bestek heeft als doel allereerst slijtvast te zijn. Immers het bestek wordt dagelijkse gebruikt door meerdere klanten in diverse gerechten. Het is belangrijk dat het horeca bestek er representatief uit blijft zien, het is tenslotte het visitekaartje van veel horecagelegenheden, met name in het duurdere segment is dit van wezenlijk belang.   

Functioneren

Daarnaast is het horeca bestek zodanig ontworpen dat een mes langer scherp blijft zodat gerechten goed kunnen worden gesneden en dat vorken scherp genoeg zijn om alle hapjes aan de vork te klieven. Naast stevig en scherp, moet het materiaal waarvan het bestek is gemaakt prettig eten. Dit wil zeggen dat het materiaal niet te ruw mag zijn, het moet prettig aanvoelen om een vork in je mond te steken, zonder dat je een rauw oppervlak hebt waarbij iemand potentieel zijn of haar mond kan beschadigen. Daarnaast moet het bestek prettig in de hand liggen, dit wil zeggen dat het niet te groot of te lomp moet zijn, maar ook weer niet te klein. Bestek voor de horeca wordt in de meeste gevallen vervaardigt in een universele maat die wordt gebruikt in de meeste restaurants.   

Levering

Bestek voor de horeca wordt enkel verstrekt aan horecagelegenheden of verspreiders ervan zoals een groothandel voor de horeca.